Once upon a time in a caravan
10 Augustus 2019 | Frankrijk, Plouhinec
Auw. Kan jij slapen? Wat een rot matras? Geef nou maar toe, jullie denken dat ik dit was. Maar nee, Nathalie zat vannacht in de klaagmodus. 5 uur en mevrouw zat rechtop. Tijd voor een reshuffle van bedden. Anne naar boven en wij op de uitschuifbank. Alles beter dan het harde bed boven, dat Anne weer heel prettig vond.
Goed, van 5 tot 7 nog geslapen en toen begonnen de buren met opruimen. Mompelend werd Nathalie wakker. "Koffie, ik wil koffie".
Na de eerste bakken werd de rug gerecht en alles in de auto gedaan. Door Nathalie want ik kon nauwelijks meer rechtop staan. Mooie camping, leuke eigenaren, rotte bedden.
Daarna koers naar de laatste camping. Al is camping wel een groot begrip voor een locatie bestaande uit drie onderkomens; een gite, een iets grotere gite en een caravan. Het was 3.5 uur rijden maar we hebben er 6 uur over gedaan. Zwarte zaterdag liet zich gelden.
Maar het was het allemaal waard. Wat een mooie plek. Schitterende tuin, loslopende kuikens, een monster van een haan (ik laat jullie morgen weten of deze heer zich heeft laten gelden) en een schattige caravan uit 1969. Onze slaapplek voor de komende dagen.
De caravan ziet er snoezig uit en de matrassen lijken oké. Al geldt ook hier: ik laat jullie morgen weten hoe ze geslapen hebben. Straks de welkomsborrel en de welkomsquiche.
Anne speelt onderwijl met het aangewapperde kroost. Nathalie haalt brood (we moeten morgen namelijk vroeg uit de veren...ja, vide grenier dag) en ik tik