Plons 2
14 Augustus 2022 | Nederland, Scharendijke
‘Ik heb vandaag nergens zin in’. Dit had een citaat van mij kunnen zijn, maar het is toch echt Nathalie die spreekt. De enorme hitte heeft haar accu al uitgeput voordat de dag is begonnen. ‘Rommelmarkten? Vast afgelast. Bovendien te heet. Ik heb er geen kracht voor’. ‘Strand? Dan moet ik eerst twintig minuten door de duin lopen. Je denkt toch niet dat ik daar in heb?’. ‘Zwembad? Dat is wel erg druk.’
Ik ben van slag. Nathalie maakt altijd alle beslissingen. Wat nu? Goed, ik sta op. Als man. Hoeder van het gezin. ‘We gaan naar het strand. Ik heb de tas al gepakt. Heerlijk!!’. Daar meen ik niks van. Ik heb niet zoveel met strand. Maar deze treurigheid is ook zo wat. Flats, flats, zonnebrand erop en on y va. Samen met beide familie Wetzels. Zo zijn Imke, Pien en Anne toch weer samen.
Het was verleidelijk in het bekende Hollandse geklaag te vervallen. Twintig minuten lopen in de zon met een zware tas in de hand is geen pretje. En ik heb het al helemaal niet met zand in slippers. Maar ik zette stug door en leverde het pakket conijn af bij strand Oranjezon. Het strand waar je ook zonder kleren kon. Strakke Speedo’s werden in ons zichtveld ingeslingerd. De happy 70’s in optima forma. Anne had me van te voren wel gewaarschuwd dit voorbeeld niet te gaan volgen. Was het ook niet van plan. Zelf ik heb een grens. Namelijk het witte lijntje dat toonbare huid van de billen scheidt.
De meiden vlogen meteen in het water. Ook alle vrouwen en hond Charlie namen een duik. Ik bewaakte het fort. Wat een geweldig excuus om niet de zee in te duiken. Daarna toch nog even het zoute nat opgezocht.
Terug van zee begon de wind gelukkig iets aan te trekken. Tijd voor een spelletje volleybal. Dat ging nog best oké.
Na volleybal zijn we richting huis gegaan. Tijd voor een hapje. Wederom de bekende salades van het Groenteschuurtje. Anne rent nu over de camping om te kijken waar de nieuwe meiden staan. Hoewel nieuw….het zijn meiden van vorig jaar en het jaar daarvoor. Via de App-groep hadden ze hun komst al aangekondigd. Dus nu is alles verenigd.
14 Augustus 2022 - 13:33
Ans:
Wat een zaligheid.
Is er ook nog een schilderachtige foto beschikbaar voor de kunstschilder?