Zon en bric en brac
Door: Jeroen en Nathalie
26 Juli 2009 | Verenigd Koninkrijk, Ardvasar
Met dit plezierige vooruitzicht trokken we vanmorgen vol enthousiasme de gordijnen open. Regen. Geheel in de lijn met de voorspelling overigens. Maar gedurende het ontbijt zagen we plotseling een vleugje blauw. En dat vleugje werd steeds meer. Het druppelde nog wel wat, maar we besloten voor ons ochtendprogramma toch te gaan rijden naar het dorpje Plockton. Het dorpje schijnt klimatologisch apart te liggen. Meer zon enzo. Dan hoop je natuurlijk ook op het bewijs en hoe leuk is het dan wanneer je de auto uitstapt en voila…le soleil (toch een beetje op de franse toer vandaag). Beetje wandelen, beetje koffie en weer door. Een kleine omweg bracht ons bij een tuincentrum. Ik stribbelde nog wat tegen – “ we kunnen enkel zaadjes meenemen hoor dus waarom ga je bloemen kijken” – maar mijn woorden maakten geen indruk. Resultaat: de komende week hebben we naast een schapenschedel ook levende flora in de Ka.
Na de plantenvulling zetten we koers naar Mactroepie. Met brandende ponden in de achterzak. De opzet van de winkel was ideaal. Buiten bewust een rommel zodat je het idee krijgt dat er wel eens een koopje kan liggen en binnen het iets betere werk. De gastvrije eigenaren voorzagen ons bovendien van een kopje thee. Het is net als met kleren kopen; geef persoonlijke aandacht en er wordt meer gekocht. Hoeveel? Nou, de lunch was slechts 12 pond en het diner rond de 30 pond. Met andere woorden: zeg nou niet dat we wild geld uitgeven. Omdat het gaat om de schoonheid van spullen, zeggen wij: het zijn mooie spullen en ze passen prima in de Ka. Er kan nu alleen geen Solex meer bij.
Na het bric brac-avontuur koersgezet naar Advasar voor de laatste b&b op de eilanden. Hazelwood had nog geen website, dus wat een gokje. Maar hoewel we helaas geen toilet hebben op de slaapkamer is het bed hemels. Net een hapje gegeten in Advasar-hotel. Dat ligt naast Advasar-pub en allemaal van dezelfde eigenaar. Morgen gaan we dit deel van Skye ontdekken. Voor de afwisseling eens niet gedomineerd door de MacLeods. Nee, hier zwaaien de MacDonalds de scepter. We voelen al weer een clan-kasteel aankomen…