De afdaling naar het Zuiden
Door: Jeroen en Nathalie
25 Juni 2012 | Nederland, Mechelen
‘s Morgens om 11 uur reden we richting het Limburgse land. Helemaal in het puntje van ons land dus het was een goed eindje rijden. Anne hield zich prima.
Aangekomen in De Hoeve kregen we een mooie familiekamer toegewezen. Met een apart slaapvertrekje voor Anne. De Hoeve stamt uit zeventienhonderd nogwat en de omgeving is minstens zo oud….tijd voor een verkennend loopje dus. Mechelen Nederland is een klein dorpje. De plaatselijke kermis telt vier attracties en het dorp 1 snackbar. Al noemen ze dat hier een eetcafe.
De grootste attractie is eigenlijk de achtertuin. De gastvrouw kwam direct aan met brood voor de kippen en de geiten. Een traditie blijkbaar want de dieren stoven op ons af. Anne strooide brood naar de bekende kip, maar van de geit moest ze nog niet al te veel hebben. Ook het uitgestalde paard afkomstig uit een oude draaimolen kon op weinig sympathie rekenen. Minimaal twee meter afstand.
‘s Avonds heerlijk gegeten in het restaurant van de Hoeve. Tomatensoep vooraf, aardappels en kalkoenfilet hoofdgerecht en als toetje chocoladebavarois. Anne at alles mee. Alleen het plaatselijke bruin bier liet ze staan.
We hebben net de avondroutine achter de rug. Flesje, tandjespoetsen en boekje lezen. Anne is nog even aan het tegenspartelen. We hopen op een snelle, diepe slaap. Dan gaan we beneden nog even een bakkie doen. En ons orienteren op de plannen voor morgen. Misschien expeditie Braadworst?
25 Juni 2012 - 18:01
Piet En Ans:
Fijn dat jullie zo'n mooi optrekje hebben gevonden.
Zorg dat Anne goede vriendjes met de geit (of met een ander beest) wordt.
veel groeten en en fijne tijd! -
26 Juni 2012 - 13:27
Oom Piet:
Lieve familie,
Nathalie heeft een mooi plekje uitgezocht. Ik herinner me dat Coby en ik met de jongens een paar weken in
Zuid-limburg hebben doorgebracht. We zaten in een huisje op de Pietersberg.
Alleen viel het weer toen tegen. Maar vandaag straalt de zon.
Geniet van een rustige periode na een drukke tijd.
Goede reis!