Let's spend the money
Door: Jeroen
16 Augustus 2014 | België, Goetsenhoven
De dag begon vroeg. En met vroeg, bedoelen we vroeg. Anne sliep pas om 22.00 maar was - net als voorgaande jaren - om 07.00 uur wakker. Ze is net als ons. Wanneer er marktjes zijn, zijn we wakker. Voor een dagje gingen we even naar een andere B&B. Een slimme keus, want we zitten nu op het slagveld. Om de hoek, op vijf minuten. Bij B&B Happitnogwat in Pietrebais. Daar was vandaag om 13.00 de kindermarkt.
Maar voordat het zover was....eerst naar Marleves Sainte Marie. Daar hadden we vorig jaar goed gescoord, dus we roken business. Eeerlijkheid gebied te zeggen dat er iets minder business was. Twee uur laten en vele euro's armer hadden we echter toch nog een leuke verzameling koopjes; masker uit de congo - jeroen denkt plotseling verstand te hebben van koloniale kunst - en twee maskers uit Irian Yaja. jeroen denkt echt het koloniale wiel te hebben uitgevonden... verder twee leuke EP's, een mooi kastje, wat kleertjes. Hopelijk zou Pietrebais ons meer brengen.
Zoals gezegd, we logeren om de hoek. Vandaag de kindermarkt, morgen de grote mensen brocante. Dat klinkt toch als muziek in verzamelaarsoren? Anne was alleen bezig met het springkussen. Dat had ze nog onthouden van vorig jaar. Nathalie scoorde dit keer big time. Tassen vol. Ik herhaal; tassen vol. En een Mega Mindy-pak voor Anne. allemaal koopjes natuurlijk.....zo zijn wij.
Jeroen zwaaide iets eerder af. Zonder enige klacht had deze dappere dodo alles meegelopen maar de pijp was leeg. Proberen jullie maar eens nathalie te volgen als ze kleding ziet.
Terwijl opa op bed lag bij te komen, doken Anne en Nathalie nog even het zwembad in.
Vanavond terug - het is hier drie dagen feest - voor een patatje. Hopelijk morgen niet al te veel spierpijn, want om 06.00 begint de brocante. Al weer? Ja, al weer!
17 Augustus 2014 - 09:58
Hanneke:
...ik kan Naf altijd prima volgen als we kleding shoppen..., daarentegen ben ik wat minder in brocante shoppen...