België is calling!
Door: Jeroen
13 Augustus 2015 | België, Piétrebais
We gingen vroeg van huis weg. Het zou erg warm worden dus dan konden we maar beter de tocht vroeg afleggen.
Alles deden we volgens het boekje; snoepje, K3 zingen, stoppen bij onze vaste koffietent, foeteren op het slechte wegdek in België (als ze daar ooit tol voor durven vragen...), dromen over nieuwe aankopen. Anne doet prima mee. We hadden haar verteld dat we naar dezelfde b&b als vorig jaar gingen en mevrouw droomde hardop van een plons in dat heerlijke zwembad, van de vele vogelverschrikkers (het is dit weekend het feest van de vogelverschrikker) en de buitendouche.
De reis verliep voorspoedig. Ik keek al uit na een paar heerlijke uurtjes slaap in onze b&b maar rust en Nathalie is nooit een goede combinatie. Nu we toch nog tijd over hadden....ze had 'toevallig' gisteren een zwembad gezien. Vlak bij. Nu is 'vlak bij' nathaliaans voor 'om en nabij een half uur', maar dat maakte niet uit. Voor ik het wist lagen we tussen door Jupiler-bier opgezwollen mannen en door Magnumijs ontplofte vrouwen in een piscine. Anne helemaal in haar sas.
Na het dobberavontuur snel naar de b&b om daar ook in het zwembad te duiken. Eerst nog even naar binnen, dat dan wel. Nathalie kreeg een dikke zoen van Eric de eigenaar. Ik gaf nog even aan dag we nu getrouwd waren maar daar maakte hij geen punt van.
Na het zwemmen even een rondje Pietrebais gemaakt om alvast sfeer te proeven. Daarna heerlijk gegeten. Veel vlees en bier....dat kunnen die Belgen wel. Met buikjes rond nu naar bed. Begeleid door regendruppels. Geen Rob de Nijs-druppels die zachtjes tikken tegen het zolderraam, maar een snoeihard regenconcert. Ach, wat nu valt, valt morgen niet.
13 Augustus 2015 - 20:59
J&M: