Morris
02 Augustus 2016 | Denemarken, Maribo
Gisterenavond hebben Nathalie en ik ons gebogen over de agenda voor de rest van de week. Weliswaar zitten we aan het strand, maar het wordt helaas geen strandweer. Over dit strand gesproken. Jullie moeten weten, de Denen hebben deze stranden uitgeroepen tot the best beach in Denmark. Nou, dan weet je het wel. Parelwitte stranden, loungebanken, lekkere eettentjes.....zoiets had Nathalie in haar hoofd toen deze locatie werd geboekt. Op een paar riekende algen na en de eerder geprezen kwallen is er weinig best beach te vinden hier. Ben benieuwd hoe ze Castricum zouden omschrijven...wodan's paradise? Loki's Heaven?
Nu kun je wel gaan mopperen, maar dat is zonde. Dan maar gewoon het eiland Lolland Falster ontdekken. Schijnt volgens het plaatselijk VVV meer dan mooi te zijn. Wel benieuwd welke maatstaf ze hanteren.
Weer of geen weer, Anne wilde overigens wel water. We konden dus veel agenda gaan maken, de week moest beginnen met bezoek aan een zwembad. En dus lagen we om 10.00 in het zwembad van Nykøbing. Voor het eerst sinds maanden heb ik onder toeziend oog van Nathalie enkele banen getrokken, daarna heeft Anne onder toeziend oog van alle Deense kinderen al het speelgoed uit het zwembad gehaald en om zich heen verzameld. Op het EK mochten we van niet meedoen, hier wint Oranje. Of zijn dit de Duitse genen...?
Na het zwemmen koers gezet naar Maribo. Volgens de boekjes een prachtig oud stadje, met een unieke stadskern, een geweldige kerk. U voelt 'm al? Hoogtepunt voor Anne was mijn braadworst. Dat meisje is gezegend met de vleesgenen van haar vader. Ze draaide het stuk varkensafval met veel plezier door de mayo en hap! Het zoete toetje van mamma werd ook bijna in beslag genomen, maar Nathalie had zelf te veel trek. Daarna lang gezocht naar de 'geweldige' kerk van Maribo. Een of andere priester had deze heilige plek helaas met een blokkwast gewit en ontdaan van ieder stichtelijk gevoel... Vier dagen onderweg en nog steeds hebben we geen kaarsje kunnen opsteken.
Door de dag heen nog een paar Loppes bezocht. Nathalie heeft iets Noors gekocht...laten we zeggen, het is Scandinavisch, Anne een beker en ik dacht een geweldige single te hebben gescoord. Helaas maakte ik de fout niet te checken of het plaatje paste bij het hoesje. Daar ging mijn kraker! Hoewel, er kraakte wel iets en dat was het verkeerde plaatje dat erin zat.
Nog even overwogen om een Morris mee te nemen naar Westzaan. Maar ja, hoe krijg je zo'n auto naar Nederland? Gelukkig wel een mooie foto gemaakt.
Net kliekjesavond achter de rug. De worst lag Anne nog stevig op de maag, Nathalie stuiterde nog van het zoete toetje en ik vond een paar speklapjes met stokbrood ook wel even genoeg. Daarna dook Anne onder de douche tot de boiler op was en nu ligt ze bijna te slapen. Wij volgen meestal wel snel; geen tv en geen WiFi he :-).