Beukende bejaarde
01 Januari 2024 | België, Spa
Het zijn van die kleine ergernissen. De oudjes van tegenwoordig. Sta je net - helemaal in zen en vol zin - bij een La Place beukt er zo’n rollator tegen je voet. “Sorry, mag ik even”. “Ja, natuurlijk mag u even, maar dan hoeft niet met dat mini-wapen mijn scheenbeen kapot te rammen.”. Goed, dan wil je natuurlijk zeggen, maar als voorbeeld-vader en voorbeeld-echtgenoot probeer je er boven te staan. Been weghalen. Als geef je die bejaarde liever een rotschop.
Goed, tot zover het enige minpuntje van de heenreis naar de Ardennen. Want het begon al gezellig met een nieuwjaarsfeest bij Sander en Adinda en 100 euro bij de loterij. Of, zoals Anne het zegt : “dat zijn toch drie platen.” Heenreis met mooi weer. En af en toe een bui.
Rond 16.00 kwamen we aan in Spa. We mochten pas om 17.00 uur intrekken in onze b[e-38]b dus nog even genieten van Spa. Geen donder te doen natuurlijk op 1 januari, maar gelukkig wel een Carrefour open. Gezien door Anne. Stokbroden, water en bier gehaald. Hoefden we niet uit eten hè.
Bij aankomst opgevangen door het enthousiaste duo francoise en dochter Lola. Ik kreeg al een echte Barry Manilow-vibe. En met wiegende heupen begon ik te zingen over een showgirl. Enfin, niet dus. Iets met voorbeeld vader en voorbeeld echtgenoot.
Bij aankomst moesten we even wachten tot mijn showgirl de kamer had schoongemaakt. Maar daarna dook Anne toch heerlijk in bad.
Nu liggen we te lurken aan bier en brood. En vooral op tijd naar bed. Eens kijken welke shoppies we morgen gaan zien. En de rest van de cultuur natuurlijk.
03 Januari 2024 - 12:05
Piet Conijn:
Het begin is in ieder geval veel belovend.
Nu de regen nog....