De Dop wordt duur betaald
Door: Jeroen en Nathalie
20 Augustus 2010 | België, Brussel
Het was koopjesdag vandaag! Een grote brocante stond op het programma. Aanvang 12.00 uur. Aangekomen ter plaatse - en dat was zelfs voor 12.00 - zagen wij nog veel verkopers in auto zitten. Een prachtige rij, een echt staaltje Franse chaos.
Nathalie zette de auto keurig weg vlak voor de ingang. Dat is een gave die zij heeft. Ik geef eerlijk toe dat ik al tien keer eerder zeg 'zet hier maar neer, de rest lopen we wel'. En dan zegt mevrouw: "nee, het komt echt wel goed." En dan komt het ook goed. De markt was prachtig. Veel gekocht, voor weinig centen. Deel voor de tuin, deel voor de - zoals Jeroen dat zegt - business. Lampetkannen, mooie oude kaarten, onze visnetjes, belgische oorlogshelm, belgisch bonnenboekje, oude wandkaarten ect. Is het nu genoeg? Nee, morgen is er weer een dag.
Na de markt moesten we op zoek naar een Carrefour. Want die hebben Dop (voor de niet-kenners: doucheschuim waar nathalie verslaafd aan is als zijnde een junk aan heroine). En nu volgt een beetje ingewikkelde actie; de Carrefour in Belgie heeft geen Dop, dus moesten we naar Frankrijk. Omslachtig? Een tikkie misschien, maar nu we geslaagd zijn is Nathalie erg blij. En dat is ook wat waard.
Net aangekomen bij ons hotel. Iets met Leonardo. Maar zo vooruitstrevend als Leonardo was is dit hotel niet. Niet eens draadloos internet op de kamer. Dus moeten we weer gebruiken maken van - dit keer - SpeedTouchBFE049, onze Belgische onbekende vriend die internet voor iedereen toegankelijk heeft gemaakt.
Vanavond vroeg naar bed, want er roept morgenochtend een markt. Verrassend he. Doen we nog wat anders? jawel, morgen gaan we ook naar Waterloo. Daar waar Napoleon de slag verloor, hopen wij er eentje te slaan. Waar? Driemaal raden.
20 Augustus 2010 - 19:56
Piet En Ans:
Wij zijn weer thuis; drie dagen hebben we het Naoberpad gelopen.Soms wat nattig, maar altijd ontspannen.Bij de post lag een mooie kaart van jullie.Leuk om jullie op de voet te kunnen volgen. Het doet ons goed dat jullie intens genieten.
Zojuist zijn Caspar en Laurens naar het Weiver gegaan om hun visstekkie klaar te maken.Het kostte ons wel enige moeite om niet onze mond voorbij te praten.Marian Schuurmans vertelde zojuist dat Maartje een zoon heeft gekregen:Brecht. Alles was prima met moeder en kind.De vader? Hij was ook heel moe.Liefs!