De krabbenvangers van Colijnsplaat
11 Augustus 2023 | Nederland, Serooskerke
Nathalie was al dagen in geestelijke voorbereiding voor een van de grote dagen van deze vakantie; de wedstrijd krab vangen op de stijgers van Colijnsplaat. Helaas, het was alleen voor de jeugd. Maar dat mocht de pret niet drukken natuurlijk. De jeugdigheid was ook aanwezig. Anne, pien, Nienke en Emma stonden klaar om onze vrienden naar boven te halen. Helaas deden er ook enkele jongens uit Colijnsplaat mee. En die kwamen met meer aanzetten dan een spekkie aan een hengel. Volledige kooien met verse tong werden ingezet om de geschaarde monsters naar boven te halen. Nathalie offerde zelfs een sok op om de competitie aan te gaan - die propten we vol met spek om de geur te maximaliseren - maar we haalden niet de top 3. Anne haalde in ieder geval wel de grootste krab naar boven. Een mega griezel.
Daarna bezochten we Zierikzee. Daar bleken de middeleeuwse feesten aan de gang. We vielen met onze neus in een keur aan - tja, hoe zal ik ze noemen - liefhebbers die alles deden met middeleeuwse slag. Beetje tekenen, beetje kleien, beetje hofnar-spelen. Pien werd gevraagd te trommelen, maar laat zij nou net een zeer ervaren trommelaar zijn. Het team had nog nooit zo’n strak ritme gehoord dus pien moest lang blijven staan. Maar ach, slaven-drijven past ook prima in De middeleeuwen.
Vervolgens op naar de platenzaak waar Anne verlekkerd haar platen in ontvangen mocht nemen die ze nog kreeg voor haar goede jaar op school. Nu kan ik de namen wel uitspreken, maar nog niet typen. Het is zoiets als Neil Horn en lewin Tomlinson.
Daarna op naar huis. Anne is nu het veld weer op om te spelen met vriendinnen en wij nemen de plannen door voor morgen.
12 Augustus 2023 - 09:52
Piet:
Geweldig.
Ik heb nog een schilderij van een grote krab uit Norfolk.
lieve groet van ons beiden.
piet