Kattendijk of Krabbendijke that’s the question
12 Augustus 2023 | Nederland, Serooskerke
Vandaag stond in het teken van de de markt in Kattendijk.
Maar eerst; het ontbijt. Anne was de deal van gisterenavond niet vergeten. Wij de afwas, zij het ontbijt. Ze bleek een vrouw van haar woord. Heerlijk! Oven aan, croissantjes en bagel erin . Mjammie. Die deal maken we vanavond weer.
Oké, op naar Kattendijk dus. Een lieflijk plaatsje van hervormde aard. Kerk in het midden, huisjes erom heen. En de kroeg…die was inmiddels omgetoverd tot bed and breakfast Het Wapen van Kattendijke. De wind woei stevig maar langzaam nam de zon de overhand. Heerlijk toeven dus. In het begin bleef het winkelmandje angstvallig leeg, maar na een paar kramen kwam er verandering in. Gedreven door de lage prijzen kwamen er allemaal leuke zaakjes in ons bezit. Van singles tot speldjes, van spelletjes tot de bril van de man die aan de basis heeft gestaan van stier Herman; Herman Ziegeler. Maar de leukste score behaalden we - zoals vaker - in een kerk. Kleine crucifixjes voor reizigers en een stoot Lourdes-speldjes. Alsof we twintig keer op en meer waren gelopen. Na koffie in de plaatselijke b[e-38]b reden we het dorp uit. En wat bleek; nog meer kraampjes. Nathalie en ik stapten uit bij een ontzettend aardig echtpaar. Als herinnering kocht Nathalie een armband met katjes. En Jeroen nog een paar lepeltjes.
Knor, knor…de maag van Jeroen sloeg op tilt. Niet gek want het was al 14.00. Snel naar de Jumbo voor broodjes. We wilden daarna namelijk snel terug naar Kattendijk. Of was het nou Krabbendijke? Nathalie drukte maar een knop in en wij begonnen te rijden. Wat raar? Kattendijke lag toch dichterbij dan 20 min? Enfin, Nathalie had dus Krabbendijke ingedrukt. Ik zeg maar niks, want dan krijg ik weer het verwijt dat ik had moeten opletten.
Stuur om en terug naar het dorp van de kat. Daar nog wat gekocht bij de theetuin. Moest ook wel want de achtjarige verkoopster prees haar waar zo goed aan dat zelf ik overstag ging.
Toen was het koopjesboek dicht. Voor vandaag. En werd de route naar de camping ingezet. Er moesten namelijk nog wassen worden gedraaid. Een lekker fris bedje voor vanavond.
Nu zoekt Nathalie of er morgen iets is. Maar die kans is hier niet zo groot. Het is zondag. En dan rennen alle Zeeuwen naar de kerk. Of gaan ze thuis chillen met het boek van God op de schoot. Ach, een dagje rust zou voor ons ook niet slecht zijn. Al denkt Nathalie daar vast anders over. We zullen het de komende uren zien….
13 Augustus 2023 - 12:29
Ans:
En dan te bedenken dat er ook nog een ‘Krabbendijk’ bestaat.(in Zeeuws Vlaanderen)
veel plezier in
Piet en Ans