Geen koopjes maar betalen
06 Mei 2024 | Verenigd Koninkrijk, Londen
Niks zo onvoorspelbaar als het weer. Liepen we gisteren nog in t-shirts op de carbootsale, vandaag was het regen. We hadden de Engelse buienradar echter goed bekeken en de meeste regen zou in de middag komen en niet op het Isle ofSheppey. Want dat zou de markt to be worden vandaag. Snel om 7.30 eruit, Anne wakker maken en hopsa… in de auto.
Maar de Sheppianen bleken een eilandvolk van de last minute beslissingen…de grond was drassig, het weiland een beetje nat…aflassen maar die carbootsale. Ook een tweede sale was afgelast. Ja, zo blijft het geld wel in de portemonnee. Dachten we.
Maar de Engelsen hebben andere manieren om het geld uit onze portemonnee te trekken. Bij een tussenstop voor een bakkie koffie bleken we verkeerd te staan. Ik probeerde nog begrip te kweken bij de parkeerwacht - het bord was namelijk slecht zichtbaar - maar hij had geen medelijden. 35 pond boete. Dat wordt dus een verweerschrift schrijven als ik thuis ben. Hij had namelijk zo’n kulverhaal, daar kan ik vast prachtige proza tegenoverstellen.
Daarna proberen nog iets positiefs te maken van de dag. Op naar Canterbury voor een bezoek aan de kathedraal. Vroeger was een bezoek nog gratis, maar na brexit hangt aan alles een prijskaartje; 17 pond per persoon. Maar goed, ze zijn dit prachtige gebouw aan het restaureren. Nog een berichtje achtergelaten voor Lea en Anne en een kaarsje opgestoken.
Ook het dorpje zelf is prachtig, zelfs in de regen. Gek genoeg veel italianen. En platenzaken. Anne kreeg als afkoop voor al het vroege opstaan een lp van Melanie Martinez. Jeroen een lp van AC/DC. Zeker geen koop,meneer had zijn bril niet op en lette niet goed op bij afrekenen. Daar heeft ie nog steeds de smoor over in. Nathalie was de enige wakkere henkie; een warm vest bij Fatface . In de sale…
Nu hangen we een beetje in de woonkamer en zien dat morgen de zon weer gaat schijnen. Mooie dag om de kliffen eens van dichtbij te bewonderen.
06 Mei 2024 - 22:00
Adinda :
He nee die boete! Dat is echt stom. Canterbury is leuk he, geniet ervan en hopelijk vanaf nu lekker veel zon!
07 Mei 2024 - 17:35
Piet En Ans :
Mooi verslag, maar Ans mist haar kaarsje in de kathedraal.
(wij zullen wat kaarsjes voor jullie hebben opgestoken.... Ze hebben wel geholpen natuurlijk)