In Leuven
Door: Jeroen en Nathalie
18 Augustus 2011 | België, Haasrode
Tijdens ons heerlijke eten en ons gezellige gesprek met Mark de eigenaar werden we gestoord door een gast met een drankprobleem (die informatie kregen we later). Het leverde humoristische taferelen op, die op het moment zelf echter storend waren. Na elke zin begon met man met "Excusez, mag ik u een vraag stellen. Ik ben enqueteur..hoe denkt u dat de wereldbevolking zich houdt als in 2080 de resources zijn uitgeput". Een vraag die je kan aantreffen tijdens een filosofisch debat maar niet een vraag die je wilt hebben als je net een Mechelse Koekoek (een kippensoort) soldaat hebt gemaakt. Enfin, hij dronk pint na pint en Nathalie en ik probeerden weg te komen. Dat lukt pas laat. Nu zeggen we dus de hele dag "Excusez, mag ik u een vraag stellen..". Op zich kunnen beleefdheden in een relatie geen kwaad, maar dit gaat te ver ;-)
Vanmorgen besloten we naar Leuven te gaan. Een studentenstad met veel culturele dingen. Al weet ik niet zeker of winkels vol babykleding daar ook onder vallen. Het Groot Begijnenhof en de Kruidentuin toch wel.
De dag begon wel een beetje fris. Maar dat kan alles te maken hebben met de vroege tijden waarop wij tegenwoordig in touw zijn. We moesten Anne in de parkeergarage nog even een extra laag kleding aantrekken. Al konden we die gelukkig 's middags weer uittrekken.
Leuven is een heerlijke stad om te wandelen. Anne hield zich perfect. Helemaal nadat ze een ballon had gekregen van een winkelier... En toen ze later op de dag ook nog op de nek van pappa mocht, was het helemaal dolle pret. Ze weet ook hier de boel aardig naar haar hand te trekken en aandacht te krijgen. Lachen naar de madamekkes en meneerkes. Geen probleem.
Na terugkomst hebben we even een dutje gedaan. Gisterenavond niet zo goed geslapen. Anne wel ;-). Anne snurkt, draait, pruttelt....ja, dat weten we nu. Momenteel is net een verkoelende bui losgebarsten. Anne schrok wel erg van de knal die daaraan vooraf ging.
Straks gaan we weer lekker eten hier in het B&B. Nathalie vast weer met een rode wijn en ik met een Bierbeeke (een plaatselijk biertje). En als de frieten net zo lekker zijn als gisteren....
Oja, een kinderwagen heet hier een koets. En het spreekwoord " boer pas op uw kippen" wordt hier gebruikt als "boer pas op uw kiekens" (kuikens dus). Grappig toch...
18 Augustus 2011 - 20:59
Madelon:
ha, ha klinkt weer erg vermakelijk! Zoals jullie aan het genieten zijn van Anne haar eerste vakantie ben ik aan het Ibiza-kids surfen voor onze vakantie met MTV op de achtergrond. Hoe lang geleden is dat....?!
Geniet al te saam.
19 Augustus 2011 - 06:33
Piet En Ans:
Een stad bekijken op de schouders van je vader is het mooiste wat er is; ook voor de drager.Een plaatje.