Het lijkt wel Zuid Frankrijk!
19 Augustus 2012 | België, Meldert
Alle reden dus om het zwaartepunt van de dag vooral naar de ochtend te verleggen. Dat was moeilijk. Want wat moet je nou op zo'n zondagochtend doen. Laptop op schoot...ah, er zijn wat dingen in dorpjes. Brocantes ofzo. Zegt ons niet zoveel, maar ja....het is 's morgens. Dus laten we maar een kijkje nemen. Een paar flappen in de zak, want wie weet.
Dus; gas erop en knallen naar Pietrebais. Inderdaad, daar waren we gisteren ook. Gisteren de kleren, vandaag de brocante. Helemaal geen kleren gekocht? Tuurlijk wel, schoenen voor een heel jaar. En laarsjes. En crocks. En nog een paar dingen voor de Business (lees, we zijn benieuwd hoe lang die nu weer op zolder blijven). Geen eierrekje helaas - sorry, Marianne - maar wel een Polaroidcamera. Ach, het woord ' ei' zit erin zullen we maar zeggen.
Leuk zeg, die brocantes. Dat is nog eens een fijne ochtendbesteding. Nog niet te warm, nog niet te zweterig en de mensen zijn nog niet sjaggie van de hitte. Dat vroeg om een tweede markt; Gottechain. Goed, het aantal kramen was ongeveer evenveel als het aantal letters in de naam van het dorp. Dus we konden de hele lange wandeling naar het parkeerveld weer snel maken.
Daarna - zoals echte sporters dat doen - een cooling down. Mijn god, heeeeetttt! Anne viel snel in slaap en wij werden snel loom. weinig beweging meer in te krijgen eigenlijk. Even hadden we een opleving. Jeroen had het briljante idee om naar de Carrefour te gaan. Vijftien minuten verder rijden, kwamen wij erachter dat de Belgen (ook) op zondag niets doen.
"Ook niets doen" impliceert dat de Belgen een lui volk zijn. Aan die uitspraak durven wij onze vingers niet te branden. Tenzij je van lui doen, knetterrijk wordt. We hebben vandaag vijf Ferrari's geteld (200.000 per stuk), vier Porsches, vele Mercedessen in de meest luxe klasse en zo kunnen we nog even doorgaan. Ook nog twee keer een Solex. Maar uit ervaring weten we dat er geen correlatie bestaat tussen de Solex en rijkdom. Geldelijke rijkdom....Anne is natuurlijk ons mooiste bezit (ik denk, ik schrijf het er maar bij voordat ik weer reacties krijg uit bepaalde hoek....)
Onze kleine doerak vermaakt zich hier overigens opperbest. Ze pakt iedereen in. Inclusief haar ouders. Onze oogst van kleding is daarvan het beste bewijs.
Vanavond de laatste nacht en dan morgen weer op naar het Westzaanse. Benieuwd of de tomaten een beetje rood zijn geworden...
19 Augustus 2012 - 22:04
Esther:
Vooral rustig aandoen, bij deze warmte :-) en de koelbox gebruiken.... Maar nu mis je het kabeltje. Wel leuk dat jullie toch nog onverwacht op vakantie zijn gegaan! Dat wij morgen weer thuis zijn, daar heb je natuurlijk helemaal niets aan:-) -
20 Augustus 2012 - 08:48
Piet En Ans Conijn:
Het ziet er vakantie-achtig uit. Kan ook niet anders met zulk mooi weer en zo'n mooie omgeving.
Een paar dagen weg van huis voelt dan als een oneindige tijd.
We zijn benieuwd naar jullie modeshow.
Anne zal in de komende jaren gekleed gaan als een Belgisch madammeke begrijpen we.
(De tomaten hebben we inmiddels verkocht en de tropische vogels verlangen nu naar de echte warme landen)
Tot gauw in Westzaan.