En toen was het zonnig
30 April 2023 | Duitsland, Berlijn
07.00 Jeroen wakker. 08.00 Nathalie wakker. 09.00 Anne puft, draait en kreunt. Maar goed, de vlooienmarkt wacht niet dus snel het metrocircuit in. Supergeil van opwinding vlogen we richting markt. Daar wachtte een tegenvaller. Het was een soort Albert Cuyp. Weinig leuke troepjes. Vooral veel commerciële spullen. En daar moeten de Conijnen niks mee. Jeroen probeerde de sfeer nog goed te houden door Nathalie te wijzen op heerlijke taarten, maar mevrouw had er geen zin meer in. Ze wierp nog even een blik op wat speldjes maar zelfs die had ze al.
Op de terugweg naar de metro pakten we wel de Muur mee. Althans dat deed dat nog overeind staat. Indrukwekkende teksten en dito beelden.
Daarna op maar markt twee. Een antiekmarkt. Een shabby buurtje in het oude oost Berlijn. Leuke standjes maar weinig leuke prijsjes. Anne kocht nog wel een ringetje en Nathalie een poppetje uit haar jeugd. Jeroen bleef met lege handen. We besloten daar maar niet te gaan eten. Drinkende hangouderen van 45 bepaalden het straatbeeld. Niet echt sfeervol.
Na de markt steeg de temperatuur en ook ons humeur. Daarvoor moesten we nog wel eerst alexanderplatz over. Traditioneel oost Duits, zegt ons boekje. Nou, dan weet u het wel. Bij Under der Linden werden de gebouwen mooier. Historie alom. Pak het toeristische boekje en we hebben het vandaag wel gezien. Anne vond het aantal te lopen meters wel aan de hoge kant. Het leek haar leuker en vooral prettiger om een fietstaxi te pakken. Ze wees de hele tijd naar de rijdende driewielers. Maar het mocht niet baten. Papsie en mamsie zeiden nee en het bleef ook nee.
Wel zeiden ze ja tegen een geocach. Als fanatieke zoekers openden wij onze puzzelapp en zie daar, er zijn zelfs straatpuzzels in Berlijn. Uiteindelijk hebben we er twee kunnen vinden. Eentje was verstopt in een beeld en eentje onder een brievenbus.
Nu liggen we op bed met zere voetjes. En ik met verbrande fjorden. De zon was heerlijk maar ook wat fel. En ik was al helemaal niet ingebruind. Nu dus wel. Auw. Net nog even de knvb bekerfinale gekeken. PSV als winnaar. Nog mooier.
01 Mei 2023 - 13:50
Ans En Piet Conijn:
We zien de beelden van Berlijn weer voor ons. Wat een prachtige stad.