Wanneer komt de regen?
13 Augustus 2024 | Nederland, Zeeland
Je vraagt het niet vaak aan boven, maar regen zou wel een hele fijne afwisseling zijn. Want ook vandaag; bloody hot! We tikken de 38 graden aan. Het valt me nog mee dat we slapen want onze Constructam houdt de warme goed vast, zo hebben we inmiddels ervaren.
We hadden vooral een tactisch programma voor vandaag; de start was bij een overdekt winkelcentrum met airco. Heerlijk. Die airco dan. Al hebben we links en rechts voor de vorm ook nog wat gekocht. Van luchtje tot voetbalschoenen, van gymschoenen tot een korte broek. En heerlijk gegeten bij Bakker Bart.
Daarna naar de eerste platenzaak gegaan, want Anne zocht een LP van Girl In Red. Niet te verwarren met de jaren 80-song lady in red van Chris de Burgh. Helaas nergens kunnen vinden. Niet in 1 winkel, niet in winkel nummer 2 en ook niet in winkel nummer 3. Dan naar taylor swift, die laat Anne nooit in de steek.
Bij thuiskomst op de camping hielden we buienradar de hele tijd in de gaten. In de verte hoorden we al donder en zagen we bliksem. Dan kon de regen niet uitblijven. Terwijl het zweet gutsten van de lijven begonnen Nathalie en Anne alvast een stormband op te zetten en extra haringen in te slaan. Een taak voor een man natuurlijk, maar ik had er geen kracht meer voor. Van mijn hoofd stroomden de Maas aan zweet. Ik wil regen, ik wil regen, ik wil……bam…en daar kwamen enorme hagelstenen naar beneden. Dat was nou ook weer niet de bedoeling, want het tentzeil is uit 1971. Maar wonder boven wonder geen schade.
In de avond laafden we ons aan een patat. Of fritetje, zoals ze dat hier zeggen. En straks nog even onder de douche om fris het bed in te duiken.
Morgen wordt weer een cultuurdag. Tipje van de sluier….we gaan ondergronds.
14 Augustus 2024 - 09:29
Piet En Ans :
We zagen die prachtige wolken op de foto. We wisten: daar komt hagel van. Jullie buien hebben we nu in Assendelft. Lekker voor de afwisseling. Geniet vandaag ondergronds