Eerbetoon, ook aan de platen
16 Augustus 2024 | Nederland, Zeeland
Nathalie begint steeds beter in haar element te komen. Ontspanning noemt ze dat. In de nacht kwam dit weer tot uiting. Maar als liefhebbende man heb ik maar een paar oordoppen in de oren gegooid, zodat we allebei blij wakker werden. Anne heeft nergens last van gehad. Zelfs niet van een mug. De klamboe is haar beste vriend geworden.
Vandaag eerbetoon gebracht aan de Amerikaanse soldaten die begraven liggen in Margraten. Een imposant kerkhof. Anne was het met mij eens dat we zeker naar het middelste kruis moesten lopen want anders zou die soldaat minder aandacht krijgen dan kruisje nummer 1.
Na het kerkhof hopten we van platenzaak naar platenzaak. Je zult het niet geloven maar Anne is de drijvende kracht.Eerst nog even lunchen in Gulpen maar daarna de vaart erin. We kwamen langs allemaal zaakjes maar nergens nog de LP van Girl in Red. Ik scoorde wel wat plaatjes.
Een kleine observatie. De meeste dorpen in Limburg zien er best armoedig uit. De mensen zijn vriendelijk - misschien zelfs vriendelijker dan bij ons - maar het is hier armetierig. Er zijn nog veel afhaalchinezen en vooral veel snackbars. Dat laatste heet hier een friturie.
In de avond - terwijl ik aan het praten was met de overburen - besloot Nathalie eigenhandig de barbecue aan te steken. Ze had honger en ik kwam maar niet in actie. Dus hop, de nieuwe kolen gewoon over de oude kolen heen. Fik erin en meteen de bokworst erop. Al dat ongeduld zorgde voor een zwarte gloed op de worsten, maar uiteindelijk waren ze eetbaar. Sterker nog, Anne vond ze nog beter dan mijn worsten op de vorige camping. Daarna vluchtte Anne maar de douche om haar haar te wassen en bleven de ouders met de afwas achter.
Morgen de Limburgse dag, georganiseerd door onze Limburgse vrienden. Ik kan niet zo goed tegen verrassingen maar ik geef me er maar aan over.
17 Augustus 2024 - 09:08
Piet En Ans :
Voor ons is dit Limburg een feest van de herkenning. We hebben eertijds de wandeltocht door Zuid Limburg gelopen.
17 Augustus 2024 - 09:09
Piet En Ans :