Het doolhof in met Pien en Anne
15 Augustus 2024 | Nederland, Zeeland
Vandaag de eerste dag van de Pieunie. Dat is een reünie van Anne met de vakantievriendin Pien.
Maar eerst nog een terugblik op de nacht. Nathalie zaagde de camping bij elkaar, anne schijnt mij te hebben wakker geslagen om mijn gesnurk. Kortom, een nachtje overleven voor deze Zaanse familie. Maar toch stralend de bedden uit. Dat is een gave.
Terug naar Pien. Ze woont hier 18 minuten vandaan, dus dan is een bezoek snel gepland. Rond 12.00 leverde moeder Wendy haar af op de camping. Het tweetal pakte de draad snel weer op.
Anne had het uitje van de dag gepland. Een doolhof - een echte van struiken - bij het Drielandenpunt in Vaals. Tussen de orthodoxe joden en Afrikanen in vol gewaad zochten wij de uitgang. Dat bleek nog best een pittig klusje. De warmte was een extra moeilijkheidsgraad. Zwetend kwamen we uiteindelijk het doolhof uit. Inclusief een vleugje educatie. U wist natuurlijk al dat dit oorspronkelijk een vierlandenpunt was?
Het enige woord dat we na het doolhof konden uitbrengen was: ijs. Wij naar Vaals voor een heerlijke sorbet. De kleine variant was al heel groot maar we slaagden erin om het Italiaanse geweld soldaat te maken. IJs op? Tijd voor eten…een BBQ. Nathalie ging het vlees halen, terwijl ik de was even ging doen en chemisch toilet ging verschonen.
Nu is net het eten op en kijken de meiden een stukje educatieve TV op de iPad… Kees van der Spek jaagt op oplichters. Ze smullen ervan.
Straks komt Raymond Pien weer ophalen. Ze zou eerst blijven slapen maar heeft morgen handbal. Maar niet getreurd. Er is altijd een zaterdag. Dan gaan de dames op herhaling.
16 Augustus 2024 - 09:33
Piet En Ans :
Zo'n Pieunie is natuurlijk super. Het woord zelf klinkt als een doolhof.