Luxepaarden, die Romeinen
29 April 2025 | Verenigd Koninkrijk, Gravesend
Vandaag stond Bath op het programma. Een eeuwenoude stad waar de Romeinen in luxe hebben geleefd. En de slaven uiteraard wat minder. De Romeinse baden stonden hoog op het programma. Baden voor de mannen, baden voor de vrouwen - jawel, de islamieten zijn niet de enige waar mannen en vrouwen strict gescheiden moesten badderen. Het was schitterend en imponerend.
En voor de baden stond een violist. Plotseling ging er bij Nathalie een lampje branden. Zou dit de violist kunnen zijn die er 20 jaar geleden ook al was? Toen ze met moeder Bath bezocht? En dan heb je altijd Jeroen, die stapt gewoon op de violist af en stelt die vraag. En yes, deze meneer stond hier al 25 jaar.
Er zat trouwens ook een straat dichter, Tom Adams genaamd. Die kon met enkele steekwoorden een gedicht voor je maken. Met oog op ons tienjarig huwelijk heb ik een gedicht laten maken, getiteld A Future Bright.
Het weer was prachtig. Mijn kale kruin is verbrand. En Nathalie wilde graag iets luchtigs kopen. Rokje, shirtje. Op naar de White Stuff. En Anne naar Hollister. Ook voor een shirtje. Ja, met twee meiden in het gezin ben je de Sjaak natuurlijk. Gelukkig kan ik Anne ook meesleuren naar platenzaken.
Na afloop van het shopgebeuren gingen we op zoek naar een plek om wat te eten. We hadden de computer thuis al een aantal zoekopdrachten gegeven. Een van de opties was restaurant The George Inn in Norton St Philip. Lekker eten, maar er had wel wat meer op het bord mogen liggen. Kniesoor die daar op let. Ik dus. Maar goed, kaasplankje erbij. Dat vult. En het gebouw zelf was werkelijk schitterend. Het feit dat er achthonderd jaar geleden 12 mensen voor de ingang waren opgehangen, maakte het alleen maar mysterieuzer.
Nu hangen we lekker thuis op de bank. Straks nog even de plannen voor morgen bekijken. Bristol zou kunnen, al is een uur rijden wel wat ver. Maar je moet wat over hebben voor een Banksy-Tour.
Nog even wat over de Engelsen zelf. Apart volkje toch. Zeker onder de jonge garde zijn Tatoeages helemaal ‘in’. Het liefst over de volle benen. Bij mannen en vrouwen. En over die benen gesproken - jawel, ik het goed gekeken - er zitten een paar benen tussen…beetje omvang koeienpoot. En dan dat vapen. Dat is hier helemaal in. Minstens zo armoedig als een sigaret. Maar die mededeling houd ik voor mezelf.
30 April 2025 - 08:59
Piet En Ans:
Geweldig. Zet het gedicht eens op de mail.