Soort van rustdag
30 April 2025 | Verenigd Koninkrijk, Gravesend
We hadden ambities vandaag. Bristol, Bansky-Tour, wandelen. Maar gedurende de nacht daalde de ambities als pogacar van een Tour-berg; snel. Het was warm, Nathalie had al vele uren stuurwerk in de benen en we waren gewoon ook een beetje moe. Van de vele indrukken, van alles. Tijd voor een dagje rustig aan.
Dat betekent in huize conijn natuurlijk niet dat we een dag niks gingen doen. Er is gewoon een programma-light gemaakt. We trapten af bij het witte paard van Westbury. Wit paard = wilskracht en moed. Waarom dit paard? Er staan er veel in Engeland. Locale gegevens zeggen dat dit knol voor de eerste keer is afgehakt in krijt ter nagedachtenis aan de slag bij ethandun.
De route naar het paard was overigens al een slag op zich. Nathalie nam een aparte afslag dwars door de hobbelige weilanden. Onze oude Skoda kraakte, mijn ribben kraakten, maar Nathalie en Anne zagen de lol er van in. Halverwege maakten ze ook nog een foto in de moszaadvelden, het Engelse alternatief van de tulpen. We gooiden Anne in het veld en voila…kiekjes maken.
Na het paard en het moszaad gingen we een beetje cruisen. Eerst het teleurstellende stadje Chippenham. Volgens internet zou dit een parel van de streek zijn, maar die parel heeft nog wel een opknapbeurtje nodig. Daarna naar een ander dorpje in de buurt. Iets gezellig, maar ook veel armoede. Onder meer te zien aan de vele kringloopwinkels (die hoeven doorgaans nooit de hoofdprijs te betalen). Vele winkels op rij.
Daarna richting huis om te starten met inpakken. Morgen gaan we richting het volgende plekje. De avond sloten we af bij een diner met een buurtpub. Lekker visjes, lekker biertje… en nu hangen.
01 Mei 2025 - 09:39
Piet En Ans:
Een dagje rusten voor de grote gedenkdag: 10 jaar getrouwd.Zo lang bij elkaar. Gefeliciteerd.