Kokkels
Door: Jeroen
05 Juni 2015 | Frankrijk, Bonnebosq
De nieuwe plek hadden we in de snelheid moeten zoeken omdat ons boerenbed niet doorging. Ons oog viel op een luxe camping. Zeg maar de overgang tussen vakantie oude stijl en onze nieuwe vakanties. We zitten nu op een Castel-camping in een plaats waar ik de naam nog niet van weet.
Ons onderkomen heet een mobile home. Net iets meer dan een caravan dus. Je draait rechts en je zit met je neus in de keuken, je draait links en je staat in de douche en als je hard plast en de deur laat openstaan....enfin, je begrijpt het.
Het is een camping met veel maar niet met veel gezelligheid. Maar het terrein buiten de camping biedt wel veel mogelijkheden. En wij zijn cultuursnuivers natuurlijk.
Vandaag snoven we onze eerste Brocante geuren op. Hele oude Bretonse klompen gekocht, handbewerkt en volgens de verkoper van museumkwaliteit. Wat we er mee moeten? Let wel, dit is een sociale actie. Vader Piet vindt dit - we hebben een mannen- en een vrouwenpaar- vast parels om te schilderen. Verder een mooie vaas voor Nathalie gekocht, twee hoedjes en sjaal voor Anne en een beeldje.
In de middag meteen het strand opgegaan. Niet om te zwemmen maar om dat te doen wat de locals doen; kokkels zoeken. Eerst het recept ontfutseld. Dat wil zeggen; als ik tussen nu en twee uur niet ziek wordt, dan heb ik het recept begrepen. Nathalie at nog even niet. Kwestie van kansen spreiden; liever 1 ziek dan 2 ziek, want dan ligt de boel echt plat.
Net alles achter de kiezen. Samen met 'gewoon' eten natuurlijk. Nu lekker aan de koffie en Anne speelt nog wat met de fossielen die we gisteren hebben gevonden. Al pakt ze ook regelmatig haar nieuwe oude brocante hoedje om een madame te spelen.
Jullie lezen, we proberen de draad op te pakken en dat gaat overall goed. Natuurlijk is de tik van ontslag wel hard aangekomen, maar kokkels zoeken op een breed strand te midden van de locals....dat ze alles wel in het juiste perspectief. Brede stranden, zilte lucht. Bonjour zegt Anne!