De katten van Shakespeare
24 April 2025 | Verenigd Koninkrijk, Gravesend
Oké, laat ik beginnen bij het einde van gisteren. Iets over een dood popidool. Dat was - even tromgeroffel - Liam Payne van Onedirection. Zijn begrafenis vond een paar maanden geleden plaats in Amersham. Dus wij daarheen.
De start verliep roestig. Om 06.00 begon Nathalie klopjes op mijn schouder te geven.
“Hallo, ik ben wakker. Zullen we actie gaan doen”.
“Hou op zeg, ga je dochter lastig vallen”
Nathalie schuift bij anne in bed en zegt: “anne, zullen we actie doen?”
“Mmmmmmmmmmm”
“Jongens ik ben wakker. Ping “
“Niks Pong, wij slapen.”
Dit duurde net zolang tot iedereen toch wakker was en Nathalie blij.
7.00 aangekleed
7.30 ontbijt
8.00 naar Amersham
St. Mary’s church scheen prachtig in een waterige zon, maar van Liam was niks te bekennen. Wat bleek, om te voorkomen dat dit dorp een bedevaartsoord zou worden, heeft meneer Payne hier wel zijn dienst gehad. Maar daarna is de kist getransporteerd naar een plek die alleen de intimi kennen. En daar behoorde de dame van het gemeentehuis duidelijk niet bij. Ze hielp ons met alles en nog eens wat, maar niet met een graf.
Op naar de volgende dode; Shakespeare. In het prachtige dorp stratford upon Avon. De dames waren even vergeten te zeggen dat het weer anderhalf uur rijden was, maar goed…alles voor de cultuur. Dat ‘alles’ hield natuurlijk wel op bij een bezoek aan zijn geboortehuis. 30 pond per persoon. We zijn niet gek. Dat geven we liever uit aan platen. Anne dan, want die vond in een platenzaak een gesigneerd album van een van haar favoriete muzikanten. Mamma ging ook geld uitgeven…WhiteStuff. Inderdaad, een kledingzaak. Het hoogtepunt was een bezoek aan Shakespaw. Een kattencafe. Katten met namen als Hamlet . Wat wil je nog meer?
Na een uur kattenkroelen weer in de auto. Op naar de slaapplek. Kleine inschattingsfout gemaakt. Deze plek bleek nog anderhalf uur verder te liggen. Waarom daar? Nou, daar ligt de geboorteplek van Harry styles. Het OneDirection-lid dat nog wel leeft.
Dat zijn de plannen voor morgen. Eerst even de beentjes omhoog. Net een hapje gegeten in een pub en morgen actie. Nathalie heeft momenteel een kleine frustratie, want ze wil Married at first side kijken en dat lukt niet vanuit Engeland. En ik voel aan dat dit niet het moment is om te zeggen dat ze ook gewoon een boek kan lezen. Zover ben ik al na bijna 10 jaar huwelijk.
25 April 2025 - 12:03
Piet En Ans:
Shakespeare moet het afleggen tegen Shakespaw. Hij zal zich omdraaien in zijn graf. Maar het gaat in de vakantie natuurlijk om de functie. Tot morgen.
25 April 2025 - 12:09
Piet En Ans:
Om de fun. ..... die computer maakt er zelfstandig een potje van. Niet erg functioneel.